Dizajnerka Miljana Nikolić, inače asistent na Šumarskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, na estivalu „Mikser“ koji je bio održan od 25. maja do 3. juna, u okviru Edu zone festivala, predstavila je projekte paviljona i ksiloteke koje su realizovali studenti.

Koje sastojke biste stavili u „Mikser“ i smućkali?

Recimo, 300 grama privlačnosti, 200 grama privrženosti i podrške, 2 šoljice slobode, 1 šoljica zajedničkih interesovanja, tri supene kašike razumevanja, tolerancije i praštanja, prstohvat zdrave ljubomore i na kraju sve začiniti smehom i dobrim raspoloženjem.

Šta devojka koja želi da uspe u dizajnu mora da poseduje?

Da sanja, ali da ne idealizuje, da daje sve od sebe, ali da se ne razočarava, da brzo reaguje i pedantno radi. Meni još ništa od toga nije do kraja uspelo.

U čemu devojke danas greše u odnosu sa muškarcem?

Tumače svaku njegovu reč i potez kao da su od životnog značaja i puni skrivenih poruka, a muškarci najčešće ne misle ništa više od onog što njihove reči bukvalno znače.

Kako biste dizajnirali nameštaj za najlepši ljubavni trenutak?

Nameštaj je u takvoj situaciji potpuno nebitan. Verujem da će neko mnogo pametniji od mene smisliti uređaj koji će omogućiti da te trenutke verno i do detalja reprodukujemo u svom pamćenju i da im se vraćamo. Mada, posle filma „Večni sjaj besprekornog uma“ nisam sigurna da bi bilo kakvo petljanje u prirodan proces sećanja bilo dobro.

Savet za devojke da privuku princa, a ne žabu?

Žene najčešće urade suprotno od onog što znaju da treba. Uostalom, princ za jednu ženu je žaba za drugu, i obratno.

Kako biste dizajnirali savršenog muškarca?

Kao i kod dizajniranja bilo čega drugog na kraju uvek shvatite da ste nešto prevideli, makar i najmanji detalj. Ali, od gotovih komada moj glas ide Juanu Mekgregoru.

Lična karta:

Datum rođenja: 30. 4. 1984.
Mesto rođenja: Smederevo
Horoskopski znak: Bik
Emotivni status: Singl
Zašto je AAA: Talentom postigla da izlaže na ovogodišnjem „Mikseru“