Kada i kako je izgledao vaš prvi kontakt sa elektronskom muzikom? 

Imala sam 15 ili 16 godina, kada sam prvi put u životu ugledala Dance Arenu na Exit festivalu i odlepila totalno. Mislim da je u tom trenutku Miss Kittin puštala i znam da sam samo pomislila „to je to, ovo sam tražila sve vreme“.

Da li imate uzora kada je muzika generalno u pitanju? 

Sigurno ću zaboraviti mnoge da nabrojim, ali Patti Smith, Cosey Fanni Tutti, Prince samo su neki od njih. Veoma poštujem njihovu muziku, ali i priču koja stoji iza njihovog uspeha s obzirom na to da je za sve njih zajedničko da su u svom radu ostali beskompromisni. 

Prethodna godina je za vas bila dosta burna i uzbudljiva. Šta biste izdvojili kao svoj najveći uspeh?

Verovatno to što sam konačno pronašla slobodu i emociju da se izrazim baš kako hoću. Taj moj ukus i stil će se sigurno menjati sa godinama, ali mogu da kažem da sam zadovoljna ovim gde se trenutno nalazim. 

Koliko je za DJ-a važno da sluša i drugu vrstu muzike? 

Izuzetno važno, jer se muzički žanrovi konstantno prepliću jedni sa drugima i elemente jednog žanra možete pronaći u drugom. Što više muzike slušate, bolje ćete je i poznavati. Ako se držite samo jednog žanra, zatvarate se u začarani krug i uskraćujete sebi čitav spektar čarobnih zvukova. 

Da li muziku puštate prema svom raspoloženju ili imate neke standardne mikseve i trake kojima se uvek vodite?

Prema raspoloženju naravno, treba da bude zanimljivo, a ne unapred isplanirano. Ako je isplanirano, onda se ne razlikujem mnogo od kompjutera i mikseva sa YouTubea. Uvek postoji priprema za žurku i nešto što bih htela da pustim što procenim da bi se uklopilo u momenat, ali uglavnom te moje procene padnu u vodu čim krenem da puštam jer dok sedim kod kuće i sortiram muziku uopšte ne mogu ni da pretpostavim u kom smeru će veče da ide. 

Kakvi su vam planovi za budućnost? I gde možemo da vas čujemo u narednom periodu?

O planovima za budućnost ne volim da pričam jer se uglavnom desi nešto potpuno drugačije od onog što sam planirala. Ali u narednom periodu ću najviše biti u Beogradu, tako da će to biti mesta kao što su Drugstore, KC Grad, Zaokret i Mladost. 

Nastavak na sledećoj strani...