Možete saznati iznenađujuće mnogo o nekoj osobi na osnovu njenih pratilaca na Instagramu. Tejlor Hil, 21-godišnji model i Lancôme ambasadorka, ima ih 8,4 miliona. Među njima ima nekoliko poznatih imena. Tu je Paris Hilton za početak, i oh, pogledajte... Selena Gomez i... Penelope Kruz. Tu je i njena poznata koleginica model Ešli Grejam, kao i veteranka modelinga Sindi Kraford. Čekajte samo malo, da li je to Romeo Bekam, Džesika Alba i Krejg Dejvid?

Činjenica da legija njenih fanova zvuči kao lista zvanica za Met Gala bal (okej, možda bez Krejga Dejvida) govori vam sve što bi trebalo da znate o Tejlor Hil. Kao Điđi Hadid, Kendal Džener i Hejli Boldvin, ova mlada žena je otelotvorenje današnjeg supermodela. 

Karijeru je započela sa samo 14 godina, a u poslednjih 12 meseci Tejlor je postala najmlađe zaštitno lice u istoriji kuće Lancôme, radila je sve velike modne revije i zaslužila mesto na Forbsovoj listi 20 najbolje plaćenih modela na svetu, pored imena kao što su Žizel, Kejt Mos i Kara Delavinj. Ovih dana njeni postovi na društvenim mrežama beleže u proseku 400.000 lajkova, a javno mnjenje je toliko željno da zaviri u njen život da čak i njen pas Tejt ima svoj, sve popularniji Instagram profil, @tatetheminidoodle (sa cifrom od 24,9 k pratilaca, koja se neprestano uvećava, molim lepo).

Posle samo nekoliko minuta od upoznavanja sa njom, potpuno vam bude jasno otkud pomama. Naravno da je neopisivo lepa uživo, sa božanstvenim jagodicama, savršeno neuređenim bujnim obrvama i širokim i proporcionalnim osmehom kao pariski bulevar. Ali ona je i neodoljivo šarmantna. Ne u stilu škole šarma Toma Kruza (pre sajentologije), već više nešto kao Dejzi Bjukenon iz filma Veliki Getsbi: fini, slatki šarm, zbog koga svi koji je upoznaju požele da saznaju više o njoj. 

Stigla je tačno na vreme u londonski studio i baršunasto nežnim glasom prošaputala „Zdravo“ dok je ulazila. 

„Bila sam vrlo stidljiva kao tinejdžerka i ponekad su me zadirkivali u školi zbog povučenosti“, otkrila nam je kasnije. „Nikada nisam zapravo bila deo ekipe i samo sam želela društvo svojih najbližih prijatelja. Dok ste tinejdžer, niste sigurni u sve svoje postupke i još radite na samopouzdanju. Ali vremenom naučite da pobedite svoje nesigurnosti.“ Pre nekog vremena, dok je pohađala Pomona High School u Koloradu, primetio ju je fotograf i agent Džim Džordan. On se zadesio na snimanju u blizini njenog doma, kada ju je primetio kako jaše svog konja. U tim danima, modeling joj nije padao na pamet i bila je mnogo više zainteresovana za snoubording, gimnastiku i Harija Potera. Tejlor, koja ima dve sestre i brata, priznala je da su u početku i ona i njeni roditelji (mama kozmetičarka i tata inženjer) pomišljali da je to što joj je agent ponudio „ludo“. Ranije je izjavljivala: „Bila sam sušta suprotnost od kul. Imala sam neukrotivu talasastu kosu sa kojom nisam znala da izađem na kraj; nosila sam nasleđenu odeću od sestre, za koju sam bila previsoka, pa mi ništa nije stajalo kako treba.“

Ali Džim je u njoj video potencijal i vrlo brzo Tejlor je potpisala ugovor za modeling agenciju IMG, koja zastupa i Belu Hadid i Mirandu Ker. Šta su njeni vršnjaci mislili o tome? „Postala sam poznata, ali se nikada nisam osećala drugačije“, objašnjava ona. „Zahvaljujući ljubavi sestara i brata i mojih prijatelja, mogla sam da budem ono što jesam. Oni su me oduvek podržavali i moji su najverniji fanovi. To je izvor moje tajne supermoći“, kaže ona. 

Maturirala je sa 16 godina i već dve godine kasnije usledili su angažmani za poslove najvećih imena u modnoj industriji. Do 2013. godine prošetala je pistom na reviji za Victoria’s Secret, a dve godine kasnije postala je njihov anđeo. Po nekim izveštajima, Tejlor je samo prošle godine od modelinga zaradila 3,1 miliona funti. Ko je bio njena inspiracija tokom odrastanja? „Moj omiljeni model je Kristi Tarlington“, kaže. „Ona je izuzetna, harizmatična i fina žena sa snažnim karakterom i ja joj se zaista divim. Ali žene koje me najviše inspirišu u svakodnevnom životu su moje sestre.“

Nastavak pročitajte na sledećoj strani...