„Želim da ovo bude kao pidžama parti“, kaže Arijana Grande i pruža mi činiju kokica. Nalazimo se u studiju na Beverli hilsu, gde ona radi na svom četvrtom studijskom albumu. I pre nego što smo počeli sa žurkom, upoznala me je sa svojom malom svitom, kojoj pripada i stidljivi reper sa kačketom, koji je sedeo u uglu prostorije. „Ovo je Malkom“, rekla je ona, a oči su joj u tom momentu zasijale. Možda ga znate po njegovom umetničkom imenu, Mac Miller. Oni su dugogodišnji prijatelj, sarađivali su i na njenom prvom hit singlu The Way, a nedavno su svoj odnos od platonskog podigli na viši nivo i postali zvaničan par.  Ali, iako su postali praktično nerazdvojni, čak ni momci nisu pozvani na ovu seansu ćaskanja. 

„Publika nije dozvoljena, zar ne?“, pita i ispraća Meka i svoje prijatelje iz sobe, a mi se udobno smeštamo na kauč i spremni smo za sate iskrenog razgovora. „Trebalo bi da budemo sami.“

Ispostavilo se da je dvoje sasvim dovoljno za žurku, kada imate mnogo toga da kažete kao Arijana. Izgradila je karijeru na kojoj bi joj svaki umetnik pozavideo: njen treći album, Dangerous Woman, ostvario je gigantski uspeh, sa nekoliko hit singlova, među kojima je i fantastično nevaljali Side to Side. (Upravo je započela veliku svetsku turneju povodom ovog albuma.) (prim prev. turneja je započeta u februaru 2017. u Arizoni, a 22. maja u Mančesteru na koncertu se desio teroristički bombaški napad, prilikom koga je stradalo 23 ljudi).

Dvadesettrogodišnjakinja je uspela da nađe vremena i za, sada već čuveni, nastup u poznatom šou programu Saturday Night Live - reč je o sjajnoj imitaciji glumice Dženifer Lorens! - i dala je sve od sebe u projektu, gde igra štreberku Peni, u filmu Hairspray Live!, u produkciji mreže NBC, koji joj je toliko prirastao za srce da trenutno nosi oversize duks sa kapuljačom, na kome piše Harvey, koji joj je poklonio glumac, kolega iz pomenutog filma, Harvi Firstajn. Snimila je i vodeću numeru za Diznijevu live akcionu verziju poznatog ostvarenja Beauty and Beast, koja se igra u pozorištima od 17. marta. Šta je to za nju. 

Bivšoj Niklodeonovoj zvezdi važno je da pokaže da je mnogo više od pop ikone sa konjskim repom. „Često se dešava da žene budu obeležene kao kučke ili dive, samo zato što imaju viziju, ili su snažne i ne plaše se da izraze svoj stav, a to jednostavno nije ispravno“, kaže ona. „Možete biti snažni i prijateljski nastrojeni. Možemo imati u sebi više kvaliteta, zar ne? Žene mogu da vole seks, kao i čitanje knjiga.“ Kao potvrdu za svoju tvrdnju, pokazuje mi sliku žene samuraja na zidu. Žena ratnica nosi poznati konjski rep i u rukama drži karakterističan mač - jasno simbolizuje Arijanina neustrašiva feministička uverenja.

Teško je poverovati da ste na svojoj trećoj svetskoj turneji. Kako se osećate povodom toga?

Jako je uzbudljivo. Dangerous Woman jedna je od mojih omiljenih pesama. Morala sam da se borim da bi bila na mestu prvog singla. Rekla sam: „To će me ispuniti. Baš ovo želim da poručim svetu u ovom trenutku. Počinjem da verujem sebi i svojim instinktima.“ To je na neki način njena lična himna kojom poručuje da devojke mogu da urade sve što požele. 

Pesma je vrlo seksualna - da li nosite donji veš u spotu Dangerous Woman…

Počela sam da izražavam svoju seksualnost u sferi vizuelnog identiteta vrlo oprezno, malim koracima. Daleko sam odmakla, ali ipak imam 23 godine. Još istražujem, gotovo da sam počela da se zabavljam u tom smislu, ali mislim da to nimalo ne umanjuje moju ulogu uzora. Mislim da me to čini iskrenom!

Da li mislite da je seksualno samopouzdanje neophodno za uspešnu karijeru?

To je donekle kontroverzno, ali sam ponosna što sam prihvatila tu dimenziju svoje ličnosti i u svojoj umetnosti. I što sam zadržala onaj sladak kadar u kome se vidi moja guza u videu za pesmu Dangerous Woman! U jednom momentu dok smo radili na materijalu, moj režiser Nev je rekao: „Jednog dana će ti biti žao ako ne zadržimo ovaj kadar.“ Ja sam mu odgovorila: „Nev, kada budem imala 95 godina, ta slika će mi biti uramljena iznad kamina.“ Ali to nije nešto što me definiše. I dalje sam velikodušna osoba puna ljubavi - to nije umanjeno zbog činjenice da sam pokazala guzu u muzičkom spotu. Ja sam dobra osoba - i imam slatku guzu. Mi žene se trenutno suočavamo sa užasnom situacijom. Žao mi je devojaka koje zbog kratke suknje koju nose u školi moraju da slušaju negativne komentare i optužbe da svojim pokazivanjem nogu imaju nameru da provociraju. 

Da promenimo temu: zabavljali ste se sa poznatim momcima; sada ste u vezi sa Mekom. Koja je najveća razlika između singl Arijane i Arijane koja je u vezi?

Nema velike razlike. Ljubav mi nikada nije bila neophodna da bih se osećala ispunjeno. Volela bih da se osetim kompletno i kada sam sama i da se zaljubim u nekoga ko se i sam oseća ispunjeno. I pored toga možete da izgubite glavu jedno za drugim i da budete euforični, ali želim da se osećam savršeno dobro u svojoj koži, kako bih bila u stanju da volim drugu osobu još bolje.

Nastavak na sledećoj strani...