Na snimanje je došla naoružana osmehom, harizmom i kožnom rokericom za koju tvrdi da je esencijalni odevni predmet njenog garderobera. Kupila nas je svojim šarmantnim novosadskim naglaskom i skromnim pogledom na svet, a delić njenog fenomenalnog vajba osetićete i vi upravo u nastavku…

Porodica kao najveća podrška

Od svoje trinaeste godine redovno sam pratila poznate jutjubere i već tada se u meni probudila znatiželja u vezi sa samim procesom stvaranja videa. Tako sam i došla na ideju da se i sama oprobam u ovim vodama i na taj način iskažem svoju kreativnost. Imam sreće što moji roditelji idu u korak sa vremenom pa ni bratu ni meni nisu ograničavali slobodu izbora. Nikada me nisu forsirali da idem u određenom pravcu, već sam uvek sama birala čime ću se baviti. Vaspitavali su me tako da budem samostalna, čvrsto stojim iza svojih stavova i verujem u sebe. Kad sam im objasnila šta želim da radim, nisam naišla na negodovanje, već na ogromnu podršku. Najpre smo razmotrili dobre i loše strane društvenih mreža, kao i hobija kojim želim da se bavim. Postalo mi je jasno koliko truda ću morati da uložim u to da razgraničim koje detalje iz svog života želim da prikažem javno, a da pri tome ipak zadržim jedan deo svoje privatnosti. Na početku sam svaki video, pre objavljivanja, pokazivala njima i pažljivo slušala sugestije. Sada za tim nema potrebe, ali su i dalje vrlo aktivni u praćenju mog napredovanja. Kako sve svoje stare snimke čuvam, ponekad zajedno pravimo poređenja između tadašnjih i ovih sad. To su svakako drage uspomene, ali i dobar način da se podsetim svog razvojnog puta na YouTubeu.

Marija iza kamere

Glavni razlog zbog kojeg sam počela da se bavim YouTubeom nije želja za slavom. U njemu sam videla rešenje u večitoj borbi sa stidljivošću, kao i način da realizujem sve svoje ideje. Slava je došla usput i naravno da prija. Trenuci kada počnem da snimam novi video su oni kada se pojavljuje moja druga strana. Baš kao i kada je u pitanju dobar party. Od inače povučene i mirne osobe pretvaram se u Mariju koja se ludo zabavlja. Mislim da je to rezultat bavljenja poslom koji voliš. Iako sam i dalje učenik srednje škole i ne znam kuda će me put dalje povesti, u jedno sam sigurna - nikada neću raditi nešto što me u potpunosti ne ispunjava.

Dance like nobody’s watching

Iako sam s godinama navikla da budem ispred kamere, snimanje spota za moj prvi singl bilo je nešto potpuno novo za mene - iskustvo sa pravom produkcijom, mnogo više ljudi i elemenata nego kada je snimanje mojih klipova za YouTube u pitanju... Priznajem - imala sam malu tremu nekoliko nedelja pred snimanje. Trebalo je uključiti ples, glumu, pevanje i pored svega toga ostati koncentrisan i nasmejan ceo dan. Do sada sam kao model imala samo slikanja koja su trajala od ujutru do uveče, ali ovo je bilo mnogo drugačije i mogu reći napornije. Sva sreća pa sam imala kul ekipu na setu sa kojom sam se u pauzama družila i smejala. To mi je dosta pomoglo. Na setu je bio i moj najbolji drug i stilista Vladimir Gašić, bez kojeg jedva funkcionišem. Svaki put kada mi padne koncentracija ili počne da me hvata premor, on je taj koji me oraspoloži. Pored svih aktivnosti tokom dana uspela sam i da zabeležim zabavne trenutke za svoj vlog. Jedva čekam da pokažem svojim pratiocima kako smo proveli taj dan i šta se sve to krije iza „kulisa“. Osim toga, za sada ne mogu da najavim nikakve novitete jer je od objave singla prošlo tek nekoliko nedelja. Još smo u fazi sumiranja utisaka i razmišljanja o daljim potezima. Ipak, drago mi je da vidim kako iz dana u dan pregledi naglo rastu, što mi je znak da se publici dopada ono što joj nudim. Naravno, negativnih komentara uvek ima, ali sam već naučila kako da se izborim sa njima. Na početku karijere nisam razumela ljude koji pričaju o meni loše, a da me pri tom ni ne poznaju. Prihvatam činjenicu da se moj rad ne može svima svideti i to mi je potpuno normalno. Ali, kada vidite nepristojne i ružne komentare na svoj račun, onda se zapitate šta ih navodi na takvo ponašanje. Od kada sam zaključila da su to nesrećne osobe, nezadovoljne same sobom, prestala sam da se ljutim na njih i ozbiljno shvatam uvrede. Kada bih mogla da im pomognem da budu srećniji, rado bih to i učinila.

Nastavak vas čeka na sledećoj strani...