Svi već znaju priču o Gven Stefani. Ili bar misle da znaju. Ukratko: Takozvana ska-punk princeza postaje globalni superstar, prvo kao pevačica u grupi No Doubt, a onda kao hit solo umetnica sa hvaljenom modnom linijom (L.A.M.B.) i linijom parfema (Harajuku Lovers). Trinaest godina bila je u braku sa Gevinom Rosdejlom, frontmenom grupe Bush, sa kojim ima tri dečaka: Kingstona, Zumu i Apola. Par se razišao prošlog avgusta i sada imaju zajedničko starateljstvo nad decom.

Tri meseca kasnije, Gven je izašla u javnost sa novom vezom sa Blejkom Šeltonom, svojim kolegom iz emisije The Voice na kanalu NBC i bivšim mužem pevačice Mirande Lambert. Mega zvezde kantri muzike razvele su se u julu 2015. godine. 

Precizan vremenski okvir i ko, šta, kada i kako je došlo do razlaza dva čuvena muzička para, nije baš najjasnije. Za one detektivski raspoložene, tu je najnoviji Gvenin album This Is What Truth Feels Like i Blejkov If I’m Honest (naslućuje se tematika), ako želite da otkrijete šta se tu sve dešavalo.

Obratite pažnju na njihov duet „Go Ahead and Break My Heart“, koji je Gven napisala zajedno sa Blejkom za njegov album. Pričalo se da ju je Gevin prevario sa dadiljom (stara priča). Bilo kako bilo, to je prošlost. Ovo je Gven. Na snimanju za naslovnicu Cosma, pevačica (koja je odgajana kao katolkinja) je hiperspiritualizovana, spremna da prihvati božiju volju, molitve i blagoslove. „To je put kojim idem“, kaže ona o svojoj veri. „Neko vreme sam lutala, ali uspela sam da se vratim na pravu stazu. Bezbroj ludih čuda se dogodilo u mom okruženju, mislim da ne mogu da budem odgovorna za to.“

Pored toga, ona je i beskrajno srećna. Žena koja je doživela transformaciju, pri čemu ne mislimo na fizički izgled, platinasta kosa i šminka su i dalje tu, promenu su doneli usponi i padovi i usponi tokom njenih 46 godina. „Ako pogledate svu muziku koju sam napisala, bilo je tu dosta protivrečnosti“, kaže ona. „Čak i u ljubavnoj pesmi nalazio se jedan stih, By the way mother-fucker! To je tako dosadno, i to nisam ja. Ja sam pozitivna. Puna sam ljubavi. Puna sam nade.“ Nastavite da čitate i otkrijte kako je Gven od „Don’t Speak“ došla do toga da priča o svojoj istini. 

COSMO: Iza vas je burna godina!

GVEN: Bilo je ludo. Blejk i ja smo našu pesmu („Go Ahead and Break My Heart“) objavili juče, i sedeli smo zajedno i činilo nam se nemoguće da smo to napisali! Jako čudno. 

Da li ste ga uopšte poznavali pre nego što ste počeli da sarađujete u The Voice?  

Ne. Nisam znala ništa o njemu, a zapravo ni o emisiji, pre nego što sam dobila poziv od njih. Sećam se da se sviđao jednoj od mojih dadilja i da mi je govorila, „Oh, da, to je onaj kauboj...“

Vas dvoje ste delovali prilično blisko tokom druge sezone.

Smejali smo se do suza dok smo gledali audicije naslepo. Volim NBC, ali definitivno su režirali neke situacije kako bi se uklopile u priču i pre nego što se bilo šta desilo. Jedva da smo se poznavali. Ali bilo je nečega u vazduhu - dešavalo se i pre nego što se bilo šta desilo.

A onda se zapravo dogodilo...

To je skroz luda priča. Nastupala sam na dodeli Gremija (u februaru 2015). Vratila sam se kući i sledećeg dana sam saznala ono što su svi drugi već znali... 

O Gevinu? Ali niko ne zna detalje.

Niko osim mojih roditelja, ljudi koji su učestvovali u celoj situaciji i onih kojima su oni ispričali. Niko ne bi verovao kada bih ispričala šta se zaista dogodilo. Mesecima i mesecima sam patila. Znala sam da ću raditi The Voice. Mislila sam, ,O, bože, otpustiće me ako se razvedem’, jer ja nisam neko kome se dešavaju takve stvari. Krila sam veliku tajnu. 

Da li ste znali da se nešto događa? 

Nema potrebe da odgovorim na to. Samo poslušajte sve moje pesme koje sam napisala i sve će biti jasno. To je tema kojom se bavim već dugo. 

Šta vas je navelo da odlučite da budete iskreni?

Kada smo nastavili da snimamo The Voice, Blejk je rekao „Želim da svi znaju da ću do trenutka kada se sazna za ovo ja biti razveden.“ To se dešavalo u utorak - u subotu je saznao za celu svoju situaciju. 

Na šta konkretno mislite?

Identična priča se dešavala i njemu i meni, u istom trenutku. Gledala sam ga u šoku, što se ne plaši da sve to kaže javno, jer ja u tom momentu nisam znala šta će biti sa mnom. Pokušavala sam to da otkrijem.

Nastavak intervjua na sledećoj strani...