Sa bebom u rukama, Brajan Ostin Grin otvorio je vrata kuće u Los Anđelesu koju deli sa Megan Foks. Balansirajući 20-mesečnim Noom, poveo nas je niz stepenice, kroz kompleks sigurnosnih ograda za bebe, gde nas je dočekala najseksepilnija žena na svetu. Bosonoga, u sivoj trenerci i širokoj crnoj majici? Da, zvezda filma Teenage Mutant Ninja Turtles (u Srbiji će se prikazivati od 14. avgusta) uživa u slatkim mukama novog majčinstva - rodila je drugog sina, Bodija, nepuna dva meseca pre intervjua za Cosmo.

Sklupčana na udobnoj sofi u sobi za zabavu, punoj flipera i video-igara, 28-godišnja glumica izgleda sićušno kao vila. Možda i jeste zauzeta mama, ali ipak joj duga gusta kosa pada na ramena u talasima, a lice bez šminke blista. A njen emotivni partner Grin, sa kojim je devet godina - koji će fanovima izvorne serije Beverly Hills, 90210 zauvek biti poznat kao Dejvid Silver - obožava je. Pre nego što je otišao da čuva decu, ponudila nas je sladoledom od zamrznutog voća i mineralnom vodom.

„Jadan Brajan“, rekla je Megan odmahujući glavom. „Ne dobija nimalo intimnosti nikada, jer naš stariji sin spava sa nama u krevetu. Ima dana kada jedva razmenimo dve reči, jer ako je kod mene Bodi, kod njega je Noa, a onda se zamenimo. Pričali smo o tome da odemo u neki fantastičan hotel kada njih dvojica odu na spavanje i da se vratimo kući pre nego što se probude, ali to se još nije desilo. Naš seksualni život je u fazi mirovanja.“

Megan je definitivno bila iskrena! I baš zato je razgovor sa njom bio toliko zabavan.

Vaša porodica je predivna. Kako održavate strast sa partnerom pored dvoje male dece?

Megan: Nisam prava osoba za savete o održavanju strasti u braku! Džo Gorga iz serije The Real Housewives of New Jersey govorio je da je „pun otrova“ i da mora da ima seks sa svojom ženom kako bi ga se oslobodio. Uvek sam se smejala tome, jer ako je to tačno, onda sam iznenađena što Brajan još nije doživeo sindrom toksičnog šoka.

Znači „dejt“ se još nije desio?

Megan: Od kada se Noa rodio, izašli smo tri puta. Teško mi je da izdvojim dva sata za spremanje, pa onda odlazak na večeru. Pričamo o četiri sata, a to je previše. Uradiću to zbog posla, jer moram. Ali samo zbog izlaska ipak ne.

Šta mislite, šta je potrebno da bi veza uspela na duge staze?

Megan: Morate da imate pored sebe nekoga ko vas voli u apsolutno najgorem izdanju, jer ne možete da budete glumica u svakom trenutku i zauvek. Brajan i ja smo uradili sve što bi moglo da uništi vezu, a još se volimo. Ne želim da budem hvalisava i da kažem da se nikada nećemo razvesti, ali ne mogu da zamislim scenario koji ne bismo uspeli da prevaziđemo.

Šta je lepak u vašoj vezi?

Megan: Veliki deo čini poštovanje koje osećamo jedno prema drugom kao roditelji. Žalim žene koje dobiju bebe sa muškarcima i onda otkriju da nemaju pomoć svojih partnera, jer upravo one prolaze kroz neverovatno teške momente tokom svega toga. On je spreman da se žrtvuje kako bismo svi mi bili srećni. Kada vidi da sam na ivici, on mi kaže: „Uzeću obojicu. Idi odspavaj“. Zbog toga ću zauvek biti njegova žena. Ali o održavanju vrelog seksualnog života ne znam ništa!

A kada ima akcije, da li smatrate da ste zahtevni u krevetu?

Megan: Rekla bih da ni jedno ni drugo nismo preterano zahtevni, ali on je prirodno zadovoljan ulogom onoga koji pruža zadovoljstvo. Ne idem protiv toga.

Koje je najluđe mesto na kome ste imali seks?

Megan: O, bože. Brajan je slavan celog svog života, tako da nema mnogo čudnih mesta na kojima je imao seks. Previše je odgovoran za tako nešto. Što se mene tiče, plašim se i kada smo u hotelskoj sobi! Navlačim zavese i stavljam nešto preko špijunke. Uvek se plašim da bi neko mogao da nas vidi.

Na koji način vam se život promenio od kada ste u braku i imate decu?

Megan: Potpuno mi se promenio. Ranije sam govorila - ako budem imala bebu, naravno da ću imati dadilju kojoj ću moći da poverim decu tokom vikenda. Tako ćemo i dalje moći da idemo u bioskop i radimo sve one stvari koje volimo. Ali, čim sam ostala u drugom stanju, nisam mogla da zamislim nijedan od tih scenarija.                                                                             

Pa kako onda rešavate misteriju zaposlena mama?

Megan: Doživim slom svaki put kada idem da radim. Kada postanete majka, naročito ako ste zaposlena mama, čini vam se da, koliko god da se dajete, to možda nije dovoljno. Možda sam bila potrebna svojoj bebi, a nisam bila pored, pa je ona to osetila. „Plačem za mamom, a nje nema.“ Vratila sam se na posao pet nedelja posle Bodijevog rođenja. Bila sam utegnuta, u akciji, šutirala i trčala okolo i osećala sam se grozno. Pet nedelja posle porođaja, trebalo bi da sedite u stolici za ljuljanje sa golim grudima. Zahvalna sam što imam karijeru, ali istovremeno mi je krivo što me udaljava od stvari za koje mislim da sam predodređena.

Ipak, zabavno je kada se žena nađe u jednoj od vodećih uloga u akcionom filmu. Da li mislite da se situacija u Holivudu konačno popravlja?

Megan: Ne mislim. Holivudom i dalje upravljaju sredovečni muškarci koji se osećaju ugroženo pored samouverenih žena. Kada sam predlagala da uradim nešto u stilu onoga što Šaja (Labaf) radi u filmu Transformers, od muškaraca koji su radili na filmu dobijala sam komentare da je to delovalo bitchy. Ili, ako bi moje interakcije sa kolegom (iz Ninja Turtles) Vilom (Arnetom) postale previše direktne, dobila bih pitanje: „Zašto je tvoj lik toliko neprijatan prema njemu?“

Šta biste voleli da radite više?

Megan: Komedija je najbolji žanr. Na setu nema tenzije. Čak i negativni tipovi se smeju. Uživala sam radeći sa Leslijem Manom (This is 40). Ali nikada nisam bila preterano ambiciozna i zato je čudno što sam uopšte i imala uspeha u ovoj industriji. Većina ljudi snimi tri filma godišnje, a ja jedva snimim jedan. Ponekad se desi da vam, kada ne žudite za nečim, fantastični projekti sami padaju u krilo.

Rekli ste da nemate mnogo drugarica. Da li smatrate da ste tipična „ženska drugarica“?

Megan: Jesam, u tom smislu što nisam takmičarski nastrojena, ljubomorna, ni maliciozna. Ali nemam mnogo ženskih prijatelja, imam jednu drugaricu. Zove se Mindi i kozmetičarka je. Nemam ni mnogo muških prijatelja. Nikada nisam bila preterano društvena i ne osećam se usamljeno, ni izolovano.

Odavno ste poznati kao seks simbol. Šta radite kada želite da izgledate seksi?

Megan: Moja dobitna varijanta su džins i majica. Ne osećam se prijatno kada se previše doteram, to nije moje najbolje izdanje. Ne volim ni frizure, već kada mi je kosa kao da sam došla sa plaže i puštena. Ženstvena sam, ali u meni i dalje postoji jedan mali deo muškarače.

Da li se osećate kao seksi mama?

Megan: Naravno. Uz majčinstvo ide i neka nova vrsta moći. Uradili ste nešto neverovatno, što nijedan muškarac ne bi mogao da učini, niti da razume. Teško je odupreti se izazovu da se raspadnete fizički, jer kada se brinete o detetu uz malu pomoć ili potpuno samostalno, jednostavno nemate vremena da se posvetite sebi. Pre neki dan snimala sam Ellen (Elen Dedženeris šou) i shvatila da sedam meseci nisam radila manikir. Imala sam kandže u stilu Rijane, samo što su to u mom slučaju bili nokti na nogama!

Koje glumice su, po vašem mišljenju, nekonvencionalno seksi?

Megan: Elen je seksi. Možda je to zbog antiposlovnog utiska koji ostavlja, iako nije takva. A i humor je uvek seksi.

Izjavili ste da je žena najmoćnija kada gospodari svojom seksualnošću. Na šta ste mislili?

Megan: Žene ne moraju da budu očajne i da se trude toliko. Dozvolite sebi da budete jake i moćne i muškarci će pred vama puziti na kolenima. Kad radim, odbijam da flertujem. Ako se desi da neko to pokuša, počinje prozivka kojoj nema kraja. Govoriću: „Lepa ti je bradica, ortak“, ili „Baš si fensi!“. Znam da je proveo sat vremena u nameštanju baš te frizure i u trenu kada to spomenem njegova igra je propala. Volim da uhvatim muškarce nespremne. Onda ste vi glavni. Nikada ne morate da se osećate kao da neko ima moć nad vama.  

Piše: Lori Sendel