Sofija Vergara je na zakazani intervju ušetala u hotel „Peninsula Beverly Hills“ na popodnevni čaj, i bilo je nemoguće ne primetiti je. Ne toliko zbog njenih neverovatnih oblina za kojima su se okretale sve glave u lobiju, a koje su nepogrešivo u prvom planu, u njenoj beloj majici na V izrez, Hudson džinsu zvonastog kroja i glomaznim Gucci sandalama sa visokim potpeticama, već više zahvaljujući njenom smehu koji je odzvanjao glasno i često.

Od kada je sletela u Majami pre 18 godina, zvezda serije Modern Family, kolumbijskog porekla, postala je najtraženiji američki seks simbol. Vergaru jednako obožavaju i njeni brojni ženski fanovi.

Brzo je pokazala zašto je tako. Dok se smeštala na plišani kauč, Vergara je preturala po svojoj Birkin torbi, izvukavši glomazni prsten optočen cirkonima. „Donela sam ti ovo iz moje Kmart linije“, rekla mi je. „Nosila sam ga i niko ne primećuje da je imitacija.“ Kada je prsten skliznuo sa mog prsta, ona se nasmejala: „O, preveliki ti je. I ti si mala, kao ja.“

Neočekivano, stavila mi je zaslepljujući komad nakita u ruku - svoj verenički prsten. Prošle godine, na njen 40. rođendan, njen dečko biznismen Nik Loeb zaprosio ju je ogromnim dijamantskim prstenom na vrhu piramide u Meksiku. „Stavi ovo da vidim koja si veličina“, kaže ona, kao da je najprirodnija stvar na svetu predati ga potpunom strancu.

Ovaj gest savršeno pokazuje šta znači upoznati Vergaru. Ne postoji zaštitni zid, samo tople vibracije iskrene i duhovite devojke... koja je slučajno jedna od najplaćenijih TV glumica. Prošle godine je navodno zaradila 19 miliona dolara od honorara, gostovanja i Kmart linije odeće, nakita i kućnih predmeta. Ove godine dodaće tome i uloge u brutalnom filmu Roberta Rodrigeza Machete Kills i u rimejku akcionog filma iz 1986. Heat. Za Cosmo, pričala je otvoreno, ali stvarno otvoreno, o seksu, novcu, ljubavi, zamrzavanju svojih jajnih ćelija i, naravno, o grudima.

Cosmo: Vaš prsten je ogroman? Da li ste učestvovali u odabiru?

Sofija: On je sve izveo sam. On zna da ne volim mali nakit. Ja sam latino, mi volimo veliko! (smeh) Malo mi je veliki, ali sviđa mi se. Rekla sam mu: „Nik, neću da ga prepravljam, jer kad izađem mogu da ga nosim ovde (stavlja ga na srednji prst)“. On mi je odgovorio: „Nemaš nimalo poštovanja prema meni. Kako to možeš da mi kažeš u lice?

Cosmo: Da li ste blizu zakazivanja tačnog datuma?

Sofija: On je ranije bio oženjen i imao je veliko venčanje. I ja sam već bila u braku uz veliko venčanje, tako da planiramo da organizujemo nešto, ali ne sada. Zaprosio me je na rođendan, kada sam okupila više od sto članova porodice i prijatelja u Meksiku, zbog šestodnevnog slavlja. Bila mi je potrebna večnost da organizujem kompletnu logistiku! Da sam znala da ću da se verim, ne bih pravila ovaj glupi rođendan.

Cosmo: Kruži glasina da ćete Nik i vi uskoro postati roditelji uz pomoć majke - surogata. Šta je pokrenulo te priče?

Sofija: To što sam zamrzla svoje jajne ćelije. Išla sam kod doktora sto miliona puta da bih primala injekcije. Verovatno je to pokrenulo glasine. Doktor mi je rekao: „Imamo mali prozor“, a ja sam odgovorila: „To je tako nepristojno!“ Već imam dete i nikada nisam pomišljala da ću raditi tako nešto. Ali morala bih to da ostvarim uz pomoć surogat-majke, zato što sam imala rak štitne žlezde i morala sam da se podvrgnem brojnim terapijama zračenja. Ne želim da čekam u nedogled, ali nije još vreme, jer radim kao životinja.

Cosmo: Da li je bilo teško započeti život udvoje posle mnogo godina u singl aranžmanu?

Sofija: Još je teško! Nezavisna sam. Zarađujem svoj novac. Nikada nisam morala da tražim bilo šta... A sada: „Je l’ mogu da kupim ovo? Koje boje bi voleo da budu čaršavi za krevet?“ To nije šala. Ali njemu je teže nego meni. (smeh).

Cosmo: Da li ste osoba koja je fer u svađama? Da li dugo ostajete ljuti ili brzo idete dalje?

Sofija: Ne durim se. Ali ljudi koji me poznaju znaju da umem da poludim i budem jako ljuta. Sa mojim dečkom umem da budem (glasan vrisak!). A onda odem u kupatilo, operem ruke, sredim šminku, vratim se nazad i kažem: „U koliko sati ćemo da ručamo?“ A on i dalje stoji tamo, prestravljen. Onda mi kaže: „Šta? Upravo si vrištala na mene“. Ali ja to zaboravljam.