Setimo se samo venčanja sa najpoznatijim svetkim reperom Džej-Zijom 2008. godine, kada su mnogi novinari lupom tražili naintimnije detalje iz njihovog života. Posle zvanične najave da će postati majka, ona je sve svoje planove usmerila ka danu kada će njen suprug i ona dobiti prinovu. Sada ne može da da zamisli život bez svoje ćerke Blu Ajvi Karter u januaru 2012, dok ističe da se nijedan njen uspeh ne može porediti sa majčinstvom.

Nedavno je kod Opre Vinfri rekla je da je Blu čini „najponosnijom i da za nju tek sada sve ima smisla“. Kao i da želi još jednu bebu, ali da će sačekati da se završi njena turneja.

Turneju „The Mrs. Karter Show“ počinje u Beogradu 15. aprila u „Kombank areni“. „The Mrs. Carter Show World Tour“ biće najambicioznija i najveća turneja Bijonse do sada. Planirano je da traje godinu dana, a posle Evrope i Severne Amerike obići će Južnu Ameriku, Australiju i Aziju.

Bijonse je dobro isplanirala svoj povratak. Posle fantastičnog nastupa na planetarno poznatom događaju „SuperBowl XLVII Halftime Show“ u Nju Orleansu, Bijonse zvanično počinje sa turnejom, prvom posle „I AM…WORLD TOUR iz 2009. godine, donoseći inovativnu produkciju ravnu remek delu.

Još jedan odličan segment uvoda u spektakularni nastup koji sa nestrpljenjem svi očekujemo bio je i devedesetominutni HBO dokumentarac „Life is but a dream“. U njemu je Bijonse prikazana iz više uglova, poput detalja iz života sa reperom Džej-Zijom koji je kao san: od zajedničkog pevanja pesme „Yellow“ grupe „Coldplay“, uživanja na velikim jahtama po egzotičnim destinacijama pa sve do strastvenih zagrljaja.