„Postoji Sarica i Sara Jo na sceni. Na sceni delujem sigurno zato što sebi dajem za pravo da budem šta god poželim, dok u privatnom životu nisam toliko sigurna, previše sam emotivna i to me često poljulja“, počela je priču o sebi Sara Jovanović, koja nas je tokom emitovanja „Prvog glasa“ potpuno kupila scenskim nastupima, poput Nikol Šerzinger, Rijane, Madone...

Iako imam samo 19 godina, ona ostavlja utisak osobe koja zna šta hoće, dok spremno grabi ka ostvarenju svojih snova. Razumna je i zrela, a s druge strane opuštena, svoja, nasmejana i pozitivna. Njena energija „vrišti“ samo jedno - novi šoumen stvoren je na domaćoj muzičkoj sceni.

Sara je rođena u Rimu, gde je živela nekoliko godina, sa manjim prekidima. Završava Filološki fakultet (italijanski i španski), obožava da šminka drugarice, a ljubav joj je ples i to hip-hop koji je vežbala godinama. U slobodno vreme voli da igra igrice na Playstationu, obožava italijansku kuhinju, mada trenutno ume da skuva samo čaj. Smatra da je šala najbolji pokazatelj da ste seksi, a u dugoj vezi je sa Nikolom sa kojim deli nadimak Koalica.

Najbolja drugarica joj je mama, ali bi volela da se druži i sa Džesi Džej koju je jednom prilikom i upoznala. Ako je pitate za karijeru, reći će vam da ima samo jasnu viziju uspeha koji nosi ime Bijonse. Ne voli da se svađa, kaže da nije razmažena i uobražena, ali često može da je pogodi nečija pogrešna reč. Racionalnost je za nju najveći uspeh u ljubavi. Organizovana je, toliko da bismo je čak nazvali „control freak“.

Vi ste očigledno seksi, plenite scenom, kako se nosite sa tim?

Prija mi kada mi kažu da sam seksi, ali ne i kada kažu da sam vulgarno obučena. Svaka žena bi trebalo da istakne svoju senzualnost. Ipak, najseksi su mi obična bela majica, džins, starke i osmeh. Neko najviše može da me privuče dobrom šalom. E to je seksi!

Ko bi mogao vas tako da privuče? Kog muškarca biste, na primer, voleli da angažujete za spot?

Uh, Ešton Kučer mi je baš dobar, njemu ne mogu da odolim. Osim što lepo izgleda, zrači pozitivno. Volim kada je muškarac „lud“ i kada ga nije sramota da bude svoj. Denseri su mi inače slaba tačka, obožavam kada muškarac ume da pleše. Volela sam Krisa Brauna... ali se desilo to sa Rijanom. Iskreno, mislim da sam i ja uticala zato što sam bila i previše ljubomorna na Rijanu. (smeh)

Koja pevačica je ostvarila karijeru za kojom žudite?

Volim kompletne umetnike kao što je Bijonse. Ona ume i da pleše i da glumi, originalna je i vidi se da je „workaholic“. Kod čoveka cenim posvećenost.

Koliko ste vi posvećeni, da li se odričete nečega?

Nisam se odrekla ničega. Bilo je teških trenutaka, posebno na početku „Prvog glasa“ tokom audicija i radionica, a kada su me stegli ispiti, u jednom trenutku bila sam i zdravstveno loše. Ipak, potrudila sam se da postoji balans. Izuzetno sam organizovana i uredna, volim da vodim perfektan život. Sve mi je u planovima i ponekad na papiriću pišem sve što bi trebalo da uradim. Imam traumu iz škole kada sam jednom prilikom zaboravila da napišem domaći, tada sam to emotivno i lično doživela što je, možda, i bila prekretnica da uvedem papiriće. (smeh)

Da li u životu sve emotivno doživljavate?

Uh, da. I imam problem zbog toga. To mi je bio teret posebno kada sam bila mlađa i naivnija. I mnogo sam puta bila povređena i u ljubavi, i u prijateljstvu. Ne uspevam da sakrijem emociju jer mi se na licu vidi baš sve - i kada sam tužna i kada sam srećna. Ma, generalno, pravim čudne face i kada se šalim (smeh).

A kakvi ste u ljubavi?

Romantična, dosta pažljiva i dajem 100 odsto sebe što nekad i nije dobro. Imala sam jedno veliko razočaranje, ali se ne kajem. Svako to mora da prođe da bi naučio da voli na pravi način. Moja lekcija je bila da ne budem brzopleta i da uvek razmišljam svojim mozgom, a ne srcem. Za mene je prava ljubav ona u koju je uključena racionalnost.