Ne postoji ni jedan komad garderobe koji je postao toliko važan i nezamenljiv u stilu svake cice kao što je to mala crna haljina. Još od kako se po prvi put pojavila na stranicama Voga 1920. godine, ona koju je dizajnirala Koko Šanel, ovaj komad odeće ne prestaje da opseda modne misli svake žene. Osnove koje je postavila Koko, šezdesetih je učvrstila Odri Hepbern, noseći malu crnu uz bisere, krunu na glavi i par oversize naočara, a danas ona predstavlja bezvremenski deo stila.

Ono što volimo kod nje je to što uvek izgleda dobro i što je možete nositi u svakoj prilici. Dodajući ili oduzimajući detalje i asesoare, ili birajući određeni materijala i dužinu, MCH postaje dnevna kombinacija za šetnju gradom, glamurozna haljina za noćni provod ili jednostavna poslovna. I to je ono što je potupuno neodoljivo u vezi sa njom. Evo nekoliko predoga kako možete da je nosite, ali mogućnosti su zaista, beskrajne! Prelistajte i galeriju i inspirišite se načinom na koji malu crnu nose poznate cice.

- Za posebno glamurozne i pomalo formalne prilike inspirišite se Odrinim izgledom u filmu Doručak kod Tifanija i uz haljinu jednostavnog kroja uparite nisku finih bisera ili neki drugi krupan i upadljiv komad nakita.

- Za opuštene prilike malu crnu haljinu kombinujte sa ešarpom u nekoj jakoj i svetloj boji. Pink bi, na primer, bio odličan izbor boje. Uz to možete obuti ravne sandale ili baletanke i spremni ste za glam-ležernu kafu sa drugaricama.

- Za poslovne situacije obucite sako uz malu crnu haljinu. Ako želite potpuno klasičan izgled neka to bude sako neutralne boje, ali se slobodno možete odlučiti i za hit boje ove sezone – svetlo plavu, ljubičastu, žutu...

- Par kvalitetnih visokih potpetica i MCH su uvek dobitna kombinacija ako želite da izgledate seksi i elegantno.

- Ako je haljina jednostavna, a vi želite da joj dodate zanimljivi detalj, stavite kaiš ili veliki broš. Na taj način ćete razbiti jednoličnost i izgledaćete šik.

Foto: Adria Media foto arhiva, Bang media

Slike u galeriji