Dugoočekivana svečana dodela američkih filmskih nagrada Oskar održana je u noći između nedelje i ponedeljka, 26. i 27. u Los Anđelesu. i po 89. put po redu čuvena zlatna statua uručena je najboljima u filmskoj industriji.

I dok su filmofili željno iščekivali svečano uručenje nagrada, zaljubljenicima u modu pažnja je bila usmerena na glamurozni crveni tepih koji je još jednom poslužio kao pista za promociju vodećih svetskih modnih kuća.

Raskošne toalete koje su istakle lepotu i sjaj poznatih dama nisu izostale ni ove godine, a sudeći po onome što smo videli, prilično velik broj slavnih dama inspiraciju je pronašao upravo u Zlatnoj statueti, koja se dodeljivala, obzirom da je crvenim tepihom prošetalo dosta zlatnih haljina.

Među najbolje odevenim po kritičarima bile su Ema Stoun u Givenchyju, Nikol Kidman u Armani Priveu i Džesika Bil u Kaufman Francu, a kao promašaj okarakterisane su Skarlet Johanson u Azzedine Alaiji, Hali Beri u Atelier Versaceu, Šarliz Teron u Gucciju i Selma Hajak u Alexander McQueen.

Slike u galeriji