Za očekivati je da su osobe u dvadestim, uključujuću oba pola, na istoj talasnoj dužini kada je u pitanju seks i želja za istim. Tipovi su izašli iz tinejdžerskog doba i sazrevaju, a žene, otkrivaju i istražuju svoju seksualnost. No, situacija nije uvek baš kao na filmu.

U jednom istraživanju je otkriveno da 62 odsto muškaraca češće odbija seks nego njihove partnerke!?!

Slična saznanja ima i terapeut Luen Kol Veston. „Kada se govori o odstupanju u učestalosti i želji, u 40 odsto slučajeva želja je bila manja kod muškarca“. Ona je kao neke od razloga manjeg libida kod muškaraca navela korišćenje lekova, npr. antidepresiva, nedostatak sna, stres i previše obaveza.

Muškracima se često pripisuje, ne tako laskava, uloga onih koji stalno jure za suknjom sa uvek gorućom željom za seksom. Ali, i oni kao i mi, imaju momente kada im nije do toga. Razlozi najčešće nemaju veze sa nama, kao što većina žena umisli kada im partner kaže ne.

„Iako moderna nauka smatra muškarce izrazito seksualnim, želje žena su kroz istoriju bile jače. Istina je da libido varira kod oba pola“, reči su eksperta i autora Džejmsa Mekonahija.