Proleće 2017. biće prvo u nizu poslednjih godina bez pomračenja. To znači da su neke ključne promene i odrednice bile dobrim delom određene već krajem zime (poslednje pomračenje uoči ovogodišnjeg proleća i njemu najbliža, bila je Sunčeva, 26.2. na 8,12 Riba).

Stoga će tokom proleća početi da razvijaju priče koje su na neki način najavljene ili su se već dale naslutiti.

Mart i najveći deo aprila iznedriće dobre prilike za dugoročnija preduzimanja na teme povezane s svim novim ili pionirskim poduhvatima. Stabilan Saturn u Strelcu praviće lepe trigone s tranzitnim planetama u Ovnu, a to će doneti niz svežih ideja koje će se moći primeniti u stvarnosti. Iste će moći zaživeti na duže staze.

Opozicioni Jupiter iz Vage davaće povremene faze hedonizma, lakomislenosti, a kod nekih i lenjosti. Zato je važno biti budan i ne propustiti verovatno sjajne prilike.

Mnogi će balansirati između prepuštanja neka stvari „idu kako idu“ (jer im je tako lakše), ili pak sabiranja i koncentracije, te ulaganja napora koji bi mogli da im donesu lepe rezultate. Možda ne odmah, ali kasnije sigurno.

Linija manjeg otpora neće biti dobar stav. Važno je odoleti iskušenjima letargije i uprti se u konkretnost delovanja. Jer upravo će svi spomenuti aspekti biti povezani u zajednički kompleks i od same osobe i njenog karaktera zavisiće šta će iz datog povući.

Planete će pružati priliku, ali pružaće i iskušenja u isto vreme koja neće biti nimalo očita ili strašna da bi ih odmah prepoznali (jer uživancija u poslu je dobra stvar, ali ako se pretera, ona se obrće u nešto loše). Izlaz je u fokusiranju na jasne ciljeve i u upornosti da se isti slede bez obzira na trud ili vreme koji su potrebni (dobar Saturn daće plodove).

Ono što svakako upada u oči je dugi tranzit Venere po znaku Ovna, od 4.2. do 7.6., uz fazu njenog retrogradnog hoda od 5.3. do 16.4.

Mnogim osobama rođenim u znaku Ovna ili pak onima koji tu imaju neki stellium planeta ili neku markantniju planetu, ovaj će tranzit pokrenuti ljubavni život, staviti na dnevni red emotivne teme ili pak uzrokovati jasno razlučivanje ljubavne prošlosti, te pravljenje reda u ličnim odnosima.

Na sledećoj strani pogledajte šta su vam zvezde spremile ovog proleća...