Mars je planeta koja u horoskopu opisuje našu aktivnost, seksualnost, otkriva kako ispunjavamo lične potrebe, priča o našoj strastvenosti te jasno pokazuje ono što nas motiviše na delovanje.

U periodu od 10. marta do 20. aprila kretaće se znakom Bika i u mnogočemu promeniti smer našeg delovanja. Kao prvo mogao bi nas usporiti, učiniti opreznijima, promišljenima. Pre Bika, Mars je boravio u Ovnu i terao nas je u akciju bez prethodnih analiza i razmišljanja o tome je li nešto dobro za nas ili nije. Ovnovski Mars prvo skoči potom kaže ‘hop’. Mars u Biku je mnogo pasivniji, piše astrolog Julijana Oremović.

Nije prilagodljiv, hoće da je sve po njegovom i tvrdoglav je do bola. Istrajan je, uporan, strpljiv, a to bi u idućem razdoblju moglo uticati i na naše ponašanje. Mars u Biku najsnažniji je kad mu se pruža otpor. Stoga ako se sudarite sa situacijom kroz koju ne znate kako proći, ovaj Mars će vam dati nezaustavljivost. Nećete srljati, no nećete ni odustati. Čekaćete dok vam se ne otvori prostor za ulazak.

S ovim Marsom neće biti lako menjati stvari. Čuvaće se stečeno, sve dok ne dođe era Marsa u Blizancima (od 21.4.) koji će požuriti da promeni sve ono što smo hteli u vreme tranzita Marsa znakom Bika, a to nam nije pošlo za rukom.

Mnogi će se usmeriti na rešavanje finansijskih pitanja, na zaradu, grčevito se boreći kako bi konsolidovali prihode i rashode. Postajemo oprezniji u rukovanju s novcem, ne odvajamo se lako od njega. Posesivni smo. Materijalna situacija za neke će biti izvor novih strahova, ali i mogućnosti.

Šta vas još očekuje u ovom periodu pročitajte na sledećoj strani...