Ako bi trebalo da napravite rang-listu seksualnih aktivnosti po osećaju blaženstva koji izazivaju, uživanje u oralnoj obradi bi bilo pri vrhu. Ne samo da možete da se opružite dok vaš dragi obavlja sav posao, već i savršeno priprema teren za seksualni odnos... ali i samo po sebi može da vas dovede do orgazma. Ipak, retke su žene koje dobijaju onoliko oralne pažnje koliko žele. Čak 62% čitateljki u nedavno sprovedenoj Cosmo anketi kaže da bi volele da ih partneri češće oralno zadovoljavaju.

Zašto li se muškarci suzdržavaju? Iako tvrde da je to jedan od njihovih omiljenih načina da zadovolje ženu, možda se plaše da pitaju za uputstva. Ili im možda ne stavljate do znanja da zaista želite oralni seks. A, i mladi muškarci mogu da budu sebični u krevetu i fokusirani samo na sopstveno zadovoljstvo, kažu seksolozi. Sada, kada znate koji su eventualni razlozi za manjak „jezičkih aktivnosti“, sledite ovih šest taktika da dobijete užitak za kojim žudite.

Taktika 1: Progovorite

Reći svom dragom da želite više oralnog seksa je „kvaka 22“. Ako dignete preveliku frku oko toga, mogao bi da zaključi da vas ne zadovoljava u krevetu, objašnjava Džejn Grir, porodična terapeutkinja iz Njujorka. Ali, ako previše okolišate, možda ne shvati poruku. Zato mu, kada se privije uz vas, dajući vam znak da je spreman za akciju, šapnite: „Baš bi mi prijalo da me prvo malo ljubiš ispod struka“. Tako mu pokazujete da vam prija to što trenutno radi, ali i da imate još jednu potrebu kojom biste volele da se pozabavi.

Taktika 2: Negujte „V zonu“

Muškarci su vizuelni tipovi, pa zato frizirano međunožje ili kao-od-majke-rođena „brazilka“ mogu da mu pruže podsticaj da se uputi nadole. „Takvo izlaganje intimnih delova tela je jako uzbudljivo muškarcima“, kaže dr Danijel Amen, autor knjige Sex on the Brain. On smatra da bi seksi prizor trebalo da ga podstakne na oralno istraživanje.

Taktika 3: Probudite mu takmičarski duh

Muškarcima je želja za takmičenjem urođena (zaboga, pa nadmeću se čak i u podrigivanju). Pa zašto onda ne iskoristiti njegovu nemogućnost da odoli izazovu da se dokaže? Tokom predigre mu nehajno nabacite: „Kladim se da ne možeš da me dovedeš do vrhunca samo ustima“. Prosto ćete osetiti kako mu skače nivo testosterona i definitivno će se primiti da dokaže da može.

Taktika 4: Vodite ga bez reči

Jedan od razloga zašto vam ne posvećuje više oralne pažnje može biti to što nije siguran šta treba da radi. Možda je sve što mu je potrebno nekoliko neverbalnih znakova vaših želja, smatraju seksolozi. Dok vas ljubi oko pupka, izvijte karlicu nagore, tako da mu je približite usnama i nežno mu pritisnite glavu nadole. Ili uokvirite klitoris sa dva prsta, kako bi video gde treba da prione na posao.

Taktika 5: Dajte mu prvu verbalnu potvrdu

Njegovom egu će užasno goditi da jasno čuje da vas dodir njegovog jezika dovodi do ludila, tvrdi bračna i seksualna terapeutkinja Rebeka Rozenblat. Požudno: „Baš tu, da!“ potvrda je koja mu treba i zahvaljujući kojoj će iznova želeti da vas oralno zadovoljava.

Taktika 6: Probajte poze koje su mu zgodnije

Uzmite dva jastuka: jedan stavite ispod njegovih grudi a jedan sebi ispod kukova. Tako neće „orati“ bradom dušek i imaće veći manevarski prostor. Ili neka on legne na leđa, a vi mu priđite odozgo. U toj pozi ćete se osećati izloženo, ali ćete i imati kontrolu nad tempom i pokretima, kažu psiholozi.

A, šta ako je beznadežan slučaj?

Možda je jedino što može da ga trgne iz egocentričnog udovoljavanja samo sebi samom to da vi njemu uskratite oralna zadovoljstva. Ako ni to ne pomogne, možda ćete morati da prihvatite da neki momci zaista imaju odbojnost prema tome. A, ako shvatite da ne možete da budete sa nekim ko ne voli da vas zadovoljava - dignite ruke od njega i okrenite se brojnim momcima koji uživaju u tome.