Većina muškaraca obožava dodire „tamo dole“ (bilo kako!), toliko da se i ne trude previše da daju preciznije instrukcije šta im to posebno prija. Iako je super što toliko cene ženske mazne pokrete, ponekad je teško znati šta ih posebno dovodi do ekstaze. „Određene tačke na penisu i oko njega posebno su krcate nervnim završecima“, objašnjava poznati američki seksolog Glorija Brejm. „Ako znate gde su, moći ćete da ih stimulišete na najraznovrsnije načine i svaki put svom dragom priuštite poseban i drugačiji užitak, jednom silovit i eksplozivan, drugi put senzualan i postepen, uz rast uzbuđenja.“ Vrhunski seks eksperti otkrivaju mapu muških međunožnih erogenih zona i predlažu najbolje tehnike „obrade“.

T-tačka

Gde se nalazi? Sam vrh iliti glavić (eng. tip, a na osnovu toga je ime T-tačka) ima nervnih završetaka koliko i vaš klitoris. U prevodu: radi se o hiperosetljivoj zoni čijim dodirom ćete mu priuštiti pravi zemljotres. „Ali kao i u slučaju klitorisa, preterana stimulacija može čak biti neprijatna i bolna“, objašnjava Brejmova.

Kako je „obraditi“? Jednom rukom ga obuhvatite oko korena penisa, a drugom odmah iznad, tako da samo glavić izviruje napolje. Potom ga lickajte po glaviću - brzo i ovlaš, kao da palacate jezikom poput zmije, a naizmenično sa lickanjem nežno duvajte. Jezikom ćete ga vlažiti, a dahom hladiti, što rezultira neverovatnim uzbuđenjem. A da biste ga iznenadili tokom seksa „zajašite ga“, ali ne puštajte da odmah uđe do kraja, već prvo samo klizite gore-dole po glaviću. Zatim neka potpuno izađe iz vas, a onda ponovo primite samo tih prvih par centimetara. Kreni-stani tehnika u kombinaciji sa stimulacijom tačke najbogatije nervnim završecima će ga raspametiti, baš onako kako želite pre nego što se oboje prepustite orgazmičkoj eksploziji.

B-tačka

Gde se nalazi? U samoj bazi (zato je B-tačka), korenu penisa - tamo gde se spaja sa telom. Stimulacija ove tačke pomoći će mu da duže održi erekciju. „Stiskom u tom delu, vi kontrolišete protok krvi i možete da odložite finiš“, kaže Brejmova. Zato ćete oboje imati koristi od dodira ove zone: ako želite da prvo naizmenično „obrađujete“ jedno drugo, a tek onda zajedno jurnete ka orgazmu, stimulacija ove zone savršen je način da mu pomognete da potraje dovoljno dugo.

Kako je „obraditi“? Kažiprstom i palcem obavijte mu sam koren penisa. Drugom rukom krenite odozdo i klizite nagore (uz srednje jak stisak). Kada stignete do vrha, vratite se natrag do korena, koji sve vreme blago stežete prstima. Stisak u dnu blokira priliv krvi pa će duže zadržati erekciju bez ejakulacije. A pokret drugom rukom gore-dole pak stimuliše cirkulaciju krvi unutar penisa, pa će biti tvrd kao kamen. Ako želite da pokušate da zajedno (ili bar jedno za drugim) svršite, recite mu da vam kaže kada bude nadomak vrhunca. Ako vi tada još ne budete spremni, samo kliznite rukom naniže (što je najlakše u misionarskoj pozi) i obuhvatite ga oko korena penisa, kako biste još malo odložili ejakulaciju. Da bi mu to bilo seksi, a ne mehanički zahvat odlaganja, možete da blago mičete šaku gore-dole u ritmu prodiranja. A kada i vi budete na ivici eksplozije, pustite ga. Svršiće maltene istog časa kada se ponovo nađe ceo u vama.

F-tačka

Gde se nalazi? Ova zona, zvana frenulum, morala bi da postane obavezan deo vašeg erotskog repertoara, a smeštena je na donjoj strani penisa tik ispod glavića (vidi se malecno kožno ispupčenje). „Tu se ukrštaju svi nervni završeci smešteni na glaviću“, upućuje Ava Kadel, seks terapeutkinja iz Los Anđelesa. Osećaj dubinskog užitka nastavlja da traje i kad prestanete sa stimulacijom ove tačke i krenete dalje.

Kako je „obraditi“? Čvrsto ga obuhvatite celom šakom, prislanjajući je uz sam koren penisa, i blago uvrćite na obe strane. Istovremeno mu jagodicom kažiprsta druge ruke kružite po frenulumu. Tako ćete mu sličnim kružnim tehnikama stimulisati oba kraja penisa, dovodeći ga do ludila. A dok vodite ljubav spontano ćete mu stimulisati frenulum. Kako? „Tako što se pri prodiranju penis svakako miče napred-nazad“, objašnjava njujorški seks terapeut Džoel Blok, „a poze u kojima ima veliku slobodu pokreta omogućavaju mu maksimalno trenje u ovoj zoni“. Zato prionite na seks „otpozadi“ i recite mu da vas na nekoliko sekundi „uzme“ potpuno divlje i neobuzdano.

R-tačka

Gde se nalazi? Opštepoznata je činjenica da su testisi izuzetno osetljivi, dobro znamo kako ih muškarci automatski štite ako napravite bilo kakav nagli pokret u njihovom pravcu. Ali stimulacijom jedne često zaboravljene zone izazvaćete mu žmarce užitka u celom telu. „Raphe scroti“ (lat.) je ona linija nalik na šav koja ide tačno po sredini između testisa, objašnjava Blok. „Nažalost, iako ga maze po testisima, žene često zaboravljaju ovu liniju koja je hiperosetljiva na dodir.“ Ali, pazite, nekim momcima je osećaj preintenzivan i zato im smeta, pa prvo napravite nežnu probu. Ovlaš ga dodirnite. Ako ustukne, ne dirajte ga po toj zoni.

Kako je „obraditi“? Približite kažiprst i palac kao kada pokazujete koliko je nešto malo. Palac prislonite na sam kraj te seksi linije, na mesto gde se dodiruje sa korenom penisa, a kažiprst na suprotan, stražnji, kraj „šava“. Nežno stisnite prste tako da se maltene spoje (utisnuće se tačno između testisa), a zatim pustite. Ponovite to nekoliko puta. Većina momaka voli nežno stiskanje testisa, pa ćete ih raspametiti. Kada se oboje zagrejete, sedite na njega. Dok vodite ljubav u toj pozi, posegnite rukom unazad i nežno mu pređite noktom preko te linije (kao da ga prstom pozivate da priđe). Ako sačuvate ovaj potez za kraj, verovatno će ga već sam dodir po ovoj zoni lansirati pravo do orgazma.

P-tačka

Gde se nalazi? Zona između testisa i anusa - perineum - prava je riznica erotskih užitaka. „Koža u ovom delu je tanana, pa su nervni završeci još osetljiviji na dodir“, kaže Kadelova. „Većina momaka obožava istovremenu stimulaciju penisa i perineuma.“ Tik ispod perineuma nalazi se prostata (muška G-tačka), pa dovoljno jakim pritiskom stimulišete i nju, čime mu udvostručujete užitak.

Kako je „obraditi“? Napravite pauzu za vreme oralnog seksa i spustite usne do perineuma, držeći ih skupljene kao za poljubac i nežno mu sisajte kožu perineuma. To će izazvati veći priliv krvi u ovu zonu i poslati mu trnce blaženstva niz kičmu. Perineum je lako dostupan i u misionarskoj pozi. Samo pružite ruku između nogu i zglobom savijenog prsta mu masirajte perineum (ako uprete samim vrhom prsa, postoji rizik da ga ogrebete). Probajte da često menjate jačinu pritiska, kako biste mu priuštili dinamičnu stimulaciju. Dok se približava vrhuncu pritisnite malo jače i poslaćete ga pravo na sedmo nebo.

* Ekstra savet:
Šta svaki muškarac žarko želi da čuje? I momci žude za potvrdom da i vi jednako uživate. Dok mu milujete penis, recite mu: „Uh, mogla bih ovo satima da ti radim“. Tako ćete mu staviti do znanja da i vi to volite.

* Igračke za dečake: u aprilskom broju Cosma pročitajte koje se to kućne stvarčice u trenu mogu pretvoriti u seksi rekvizite!