Staro pravilo

Ne budite ljubomorna kučka. Mnoge žene misle da će izgledati neurotično i zahtevno ako se ponašaju ljubomorno. Tako da, recimo, kada flertujemo sa muškarcem, mnoge od nas stiskaju zube i igraju hladno kako bi dokazale koliko smo sigurne.

Novo pravilo

Čuvajte malo svoju teritoriju. Nezainteresovana-sam-ponašanje može da vam se obije o glavu jer potpuno odsustvo ljubomore vaš frajer može da vidi kao znak da niste dovoljno uključene u vezu. Ne, ne morate da dramite svaki put kada on dođe u kontakt sa drugom ženom, ali je OK da mu skrenete pažnju na izvesne stvari koje vas nerviraju - kao kada prijateljica flertuje sa njim ili kada redovno dovodi koleginicu kojoj ne verujete. Samo se držite komentara usmerenih na ponašanje te devojke. Primeri: „Ne sviđa mi se način na koji se motala oko tebe“ ili „Da li je mogla da ima još malo dublji dekolte?“. Otkrivajući svog unutrašnjeg đavolka - ali umereno - laskate mu, jer mu stavljate do znanja da vas pretnja od gubitka uznemirava i pokazujete iskrenu želju da zaštitite vaš odnos.

Staro pravilo

Nikada ne odlazite u krevet ljuti. Istrenirani ste da pričate, pričate, ispričate sve kada postoji tenzija u vazduhu, jer želite razrešenje.

Novo pravilo

Prespavajte problem. Rasprave u-datom-času mogu brzo da izmaknu kontroli. Kada forsirate neko pitanje, nekontrolisano pričate, a da niste prethodno razmislili šta je potrebno da kažete, povećavate šansu da ćete oboje izbrbljati stvari zbog kojih ćete kasnije zažaliti. I to je dva puta tačnije, ako ste umorni. Ipak, jutro je pametnije od večeri, zar ne? Bićete smireniji i racionalniji kada budete razgovarali sa partnerom. Jednostavno recite: „Iziritirana sam i potrebno mi je neko vreme“. Takođe, mudro postupite i omogućite i njemu tajm-aut ako ga zatraži. Odredite rok do kojeg ćete razrešiti razmirice, izgovarajući: „Hajde da o tome razgovaramo sutra“ i stavljate jasno do znanja da nameravate da nastavite razgovor ... i da ga niste otkačili. Većina argumenata gubi svoju snagu ako damo sebi vremena da o njima promislimo. Sledećeg dana bićete u mogućnosti da o tome pričate sa manje besa.

Staro pravilo

„Paliti se“ na druge frajere je prevara. Muškarci se osećaju slobodnim da odmeravaju druge devojke bez i najmanje trunke kajanja, dok mi previše razmi¬šljamo o prola¬znom flertu ili „požudnoj“ privlačnosti prema drugom muškarcu. „Neke žene brinu da li tako varaju svoje momke ili da je to znak da nešto nije u redu sa njihovom vezom“, kažu psiholozi. Krajnji rezultat: na vas pada sva krivica neprimerene afere, bez imalo zabave.

Novo pravilo

Nevina fantazija može da pospeši vaš ljubavni život. Sočni osećaj koji nam titra telom kada nam se neko sviđa, a to nije naš partner, može da bude koristan za vezu. Zašto? Počinjemo da se osećamo kao zavodljiva, slobodna devojka (ona koju je partner doživeo kao neodoljivo privlačnu), a on dobija kao bonus ponovo probuđenu strast. Seksualna hemija sa drugim ljudima je normalna, a osećaj krivice zbog „loženja“ nema nikakvu svrhu. Samo zato što vas je privukao neko drugi - čak i ako fantazirate o njemu - ne znači da ćete nešto i preduzeti. Sve dok ne pređete liniju i ne pretvorite svoju fantaziju u stvarnost, potpuno je OK da prestanete da cenzurišete svoje požudne misli i počnete da uživate u njima.

Staro pravilo

Uvek se trudite da ga zadivite u krevetu. S obzirom na to da ste Cosmo cica, verovatno provodite mnogo vremena smišlja¬jući načine kako da raspametite svog dečka među čaršavima, što je veoma dobra stvar. Opasnost počinje ako se fokusirate na njegovo zadovo¬ljenje do tačke gde vaša sopstvena „Orgazam zona“ nije zadovoljena. Ženama je nekada teško da kažu šta žele, naročito u krevetu. One će pre zadovoljiti svog partnera, nego misliti o sebi i svojim užicima.

Novo pravilo

Budite sebične u postelji. Muškarci su ponosni na sebe zbog svoje sposobnosti da vas skinu, pa, ipak, iako se čini da će mu priroda davanja pružiti vrhunsko zadovoljstvo, vi u stvari vremenom unižavate njegov seksualni ego ako on misli da se i vaši udovi ne grče. Ako niste zadovoljeni, oboje završavate nesrećni. Rešenje je jednostavno, čak i ako ste previše stidljivi da naglasite šta vam se sviđa: Koristite stenjanje da biste mu dali do znanja šta vas pali ili prosto demonstrirajte gde i kako želite da vas dodiruje.


Staro pravilo

Morate da delite sva ista interesovanja. Neki parovi greškom misle da biti blizak znači preduzimanje aktivnog intereso¬vanja za sve što se jednom i drugom dešava u slobodno vreme.

Novo pravilo

Solo vreme pojačava vašu povezanost. Ako volite snoubording, a isto tako i on, sjajno. Ali, prisiljavati sebe da učestvujete u njegovim hobijima samo slabi vašu međusobnu interakciju. Vi se dosađujete i zapitkujete ga, a njemu je neprijatno jer zna da vas to ne interesuje. S druge strane, vršeći pritisak na njega da učestvuje u vašim aktivnostima samo će ga razdražiti. Non-stop vreme u paru stvara dinamiku koja je sličnija krpi-i-zakrpi nego momku-devojci. Uz to, bićete interesantniji jedno drugom ako možete da podelite izolovana iskustva. „Kada ste u potrazi za svojim sopstvenim interesovanjima, još više cenite stvari koje radite kao par“, kažu stručnjaci.

Staro pravilo

Nemojte mu se stalno umiljavati. Mislite da će vas ismejati ako mu se bacite oko vrata i kažete mu svaku stvarčicu koju volite kod njega. Pored toga, dovoljno dugo ste već zajedno da on zna kako se osećate ... ili vi bar tako mislite.

Novo pravilo

Predajte se svojoj nežnoj strani. Jedna od nuspojava - biti luda za nekim je povremena nadiruća potreba da ga preplavimo nežnošću i ponašamo se, znate već, kao devojčica. Ne povlačite se! Pokažite mu koliko je poljuljao vaš svet. „Momak ima potrebu i želi da ga podsećate iznova i iznova zašto ga volite“, kažu bračni terapeuti. Muškarci možda neće priznati da su zainteresovani za romantiku, ali ta razlika zapravo čini deo vaše privlačnosti na prvom mestu. Odreknite se te maznosti i on će možda propustiti da vidi tu ženstvenu stranu. Iako želite da potvrdite svoju nežnost prema njemu, ne idite predaleko. Stvari koje će ga zakopati: Ljubite ga po celom licu, počinjete mnogo rečenica sa „Sviđa mi se kada ti ...,“ ili mu tepajte nekim na-dimkom. Recite mu da je majstor za roštilj/nameštanje kreveta kada uradi nešto za vas ili vapite za stvarima koje on radi najbolje, onda kada on nije tu („Volela bih da si ovde da mi izmasiraš leđa“). Čak i ako se komentar čini beznačajnim, ekstra doza ljubavi je ono što održava osećanja koja gajite jedno prema drugom uzbudljivim.

Staro pravilo

Ponašajte se kao Gospođica Nezavisna. Insistiranjem na nošenju teškog kofera, popravljanjem vaše česme i otvaranjem svake tegle krastavčića, vi dokazujete kako ste jaka i savremena žena, zar ne? Pa, ...

Novo pravilo

Pustite ga da bude vaš Supermen. Muškarce zasigurno privlače nezavisne žene, ali ako ste potpuno samodovoljne, oni se osećaju na neki način beskorisnim. Naravno, ako ćete zadatak brže i lakše uraditi vi same, prionite na posao. Ali, dajte mu malo ego-pojačanja tako što ćete ga pustiti da odradi stvari u kojima je posebno dobar, bilo da pravi svoj ubistveni rižoto sa pečurkama ili nosi vaše namirnice uz stepenište sa tom tako cenjenom snagom muškog gornjeg dela tela. Muškarci imaju potrebu da budu zaštitnici i snabdevači i oni su okrenuti ka delanju. Tako što radi stvari za vas je njegov način da izrazi ljubav. Pa, pustite ga i to odmah - ne časeći ni časa!

Šta mislite o ovim novim praviima? Da li smatrate da se u nekim slučajevima ipak treba držati starih? Komentarišite!