Uskočili ste u haljinu koja obećava ljubljenje na kraju večeri, naručili mohito sedajući na savršenu poziciju za snimanje ulaza u bar. Upravo tada pojavljuje se realna verzija vašeg Savršenog muškarca. Tačno je 21.30 i imate sati po vremena da ga učinite samo vašim. Čini vam se nemogućim? Nije.

Naučnici su dokazali da je 90 minuta idealan vremenski okvir da dva srca usaglase svoje ritmove. Nikolas Butman, autor knjige Kako da učinite sa zaljube u vas za 90 minuta i manje, razvio je savršenu formulu za ostvarenje tog cilja. Spremne za akciju? Namestite štopericu i vidimo se na drugoj strani.

0-5 minuta: prvi utisci

„Od 2.100 parova koje sam ispitivao, više od trećine je izjavilo da se zaljubilo na prvi pogled“, objašnjava Nikolas. „Da bismo prosudili da li nam se neko sviđa ili ne, dovoljne su dve sekunde.“

Pre nego što započnete razgovor sa njim, pobrinite se da imate pravi stav. Najvažniji signal za onog drugog je da li delujemo zdravo. Zatim se prisetite trenutka kada ste se osećali fenomenalno i taj unutrašnji pozitivni osećaj će se odraziti i na vašem licu i stavu. Držite glavu blago sagnutu, jer to omogućava bolji kontakt očima. Možda će zvučati kao kliše, ali i jeste kliše sa dobrim zalogom: radi! „Seksualno uzbuđenje je proizvod tenzije koja ne prestaje. Igrajte se, dakle, pogledom. Prvo ga gledajte, onda iznenada skrenite pogled“, savetuje Nikolas. „Vaše oči će mu takođe na taj način uputiti signal da može da vam veruje. Pogled može stvoriti intimnost sa nekim koga poznajete tek nekoliko minuta.“

Najbolji partner Raku biće Jarac, a Devici biće Bik...

Posted by Cosmopolitan Srbija on Tuesday, April 25, 2017

5-10 minuta: upoznavanje

Na skupovima upoznavanje ide lako - vi znate domaćina, on ga takođe zna. Ali, napraviti prvi korak ka strancu je totalno druga priča. „Jedne večeri, otišla sam do kioska i slučajno započela ćaskanje sa prodavačicom. Društvo joj je pravio zgodni prijatelj i krajnje jednostavno smo se svi našli u razgovoru. Zapisao je svoj broj telefona na računu koji mi je dala i sada smo već tri godine u vezi. Nekada se isplati neobavezno proćaskati sa seksi strancem“, sa zadovoljstvom nam je poverila svoje iskustvo Sanja (24).

Ako baš i niste tip koji tako lako započne priču, poslužite se taktikom TV voditelja. Na primer, ako ste u samoposluzi, i predmet vaše želje upravo bira vino, upitajte ga za savet koje vino da vi izaberete. Verujemo da već ćaskate i zato prelazimo na sledeći korak, a to je poziv na kafu. „Pitala sam se kako bi se osećao da popijemo kafu?“ gotovo je nepogrešivo pitanje. Korišćenjem reči „pitam se“ i „osećati“ pokazujete da vas interesuje njegovo mišljenje, a ne da postavljate pitanje na koje lako može dati odgovor - ne. Sumnjate da će reći da. Nikada!

10-30 minuta: pozornica

Više od 50 procenata naše reakcije na drugu osobu zasnovano je na onome što vidimo, dakle, neka govor tela bude pod kontrolom. Većina ljudi, takođe, odgovara na emociju istom emocijom: ako se vi smejete i dobro ste raspoloženi, i on će biti takav.
Istovremeno, pobrinite se da s vremena na vreme pominjete njegovo ime u razgovoru i koristite „i ja isto“ trik. „Sličan se sličnom raduje. Najbolji način da istaknete sličnost je da kažete ,i ja isto’ koliko god puta to bilo istinito“, piše Nikolas. Voli filmove Džima Džarmuša? I vi isto! Više voli belo nego crno vino. I vi isto! Čak i kada nemate isti ukus, odreagujte na ono što kaže koristeći frazu poput „Ma, šališ se!“ Bilo kakva reakcija je bolja od bezizražajnog lica.

Nastavak na sledećoj strani...