Jeste li ikada čule za tehniku chiaroscuro? To je tehnika kojom se slikari koriste još od antike kako bi, postupnim prelazom svetla stvorili iluziju tri dimenzije. Mi ćemo se, umesto na slikarskom platnu, poigrati svetlom i senkom na licu kako bismo vam pomogli da uz pomoć pet proizvoda naglasite svoje oči.

Bela olovka za oči 

Crnu olovku za oči zamenite belom koja će otvoriti vaše oči i učiniti da izgledaju bar za nijansu veće.

PROČITAJTE I... Beli ajlajner: 10 sjajnih načina da ga nosite ovog proleća!

Korektor 

Korektor će vam pomoći da prikrijete podočnjake koji vizualno smanjuju oči. Pažljivim odabirom korektora koji je za nijansu svetliji od vaše kože istaknućete oči i vaše trepavice će izgledati duže.

PROČITAJTE I... 5 tajni koje sigurno niste znali da vaš korektor može

Svetla senka za oči

Kako bi vaše oči izgledale veće, svetle senke koristite u unutrašnje uglu oka zbog čega ćete izgledati "budnije" a i vaše oči će izgledati veće i izazovnije. Dobar odabir je senka boje lavande koju možete naneti i na spoljašnje delove kapka.

Tamna senka

Tamnu senku nanesite na spoljašnji deo kapka i blago ga povucite na gore. Ovo je najbrži i najefikasniji trik da naglasite oči.

Maskara

Na kraju, na gornje trepavice nanesite dva ili tri sloja maskare i nikako ne zaboravite da jedan sloj maskare nanesete i na donje trepavice.

Izvor: Zadovoljna.hr