Kad razmišljamo o stvarima koje u devet od deset slučajeva uništavaju vezu u sekundi, prevara je svakako prva na spisku, ali važno je da istaknemo kako nije jedina. Zapravo, postoji niz stvari koje su gore baš zato što su naizgled male i neprimetne...

Laganje i skrivanje određenih stvari od partnera

Čak i ako mislite da su to sitne i nevažne laži, čak i ako ih krijete od partnera zato što mislite da ćete ga tako zaštititi, veza u kojoj ne vlada potpuno poverenje jednostavno ne može uspeti. Ako skrivate nešto što bi moglo da ga povredi, onda verojatno radite nešto što ne biste smeli.

Zadržavanje bilo kakvih osećanja

Bez obzira na to  da li se radi o jakim zagrljajima ili pitanjima koji se tiču vaših ili njegovih osećanja, odsutnost ili zatvorenost imaju sposobnost  da učine nepopravljivu štetu i na najčvršćim vezama.

Ćutite o sitnicama koje vam smetaju

Da, činjenica da nije prisustvovao druženju s vašim roditeljima možda i nije tako velika stvar, ali ako je to nešto što vas je pogodilo, a to mu niste rekli, taj će incident izleteti kad-tad i onda će stvar biti mnogo gora nego što bi možda bila da ste mu odmah rekli da vas je povredio.

PROČITAJTE I.... Ako vaš partner ima ove 4 osobine, SIGURNO će vas prevariti

Nedostatak komunikacije

Ne, to ne znači da morate visiti na telefonu i da prepričavate svaki trenutak svog života jedno drugom, ali ako on nije prva osoba kojoj ćete trčati u slučaju da vam treba rame za plakanje ili jednostavno neko ko će vas saslušati, pa čak i ako se jednostavno ne osećate dovoljno blisko da imate osećaj da možete sve reći, vaš problem je mnogo veći nego što se zapravo čini.

Tvrdoglavost

Drugim rečima, odbijanje kompromisa. Ako nekog volite, ne bi trebalo da vam bude teško da pristanete na kompromise. Partneri koji insistiraju da uvek bude po njihovom zapravo su u vezi sa samim sobom, ne s vama.

Prepucavanje o svakodnevnim poslovima i obavezama

Činjenica da se nikad ne možete dogovoriti oko toga na koga je red da baci smeće ili opere suđe redovno je „go to“ argument u malim, ali i velikim svađama, a neretko i razlog prekida. Možda bi bilo pametnije da poradite na boljem rasporedu pre nego što počnete da razmišljate o tome kako ćete objasniti roditeljima da ste prekinuli vezu jer on opet nije izneo smeće.

Snishodljivost

Bilo kakva vrsta ponašanja ili razgovora koji negativno utiče na vaše ili samopouzdanje vašeg partnera mora da prestane. Ako je pitati parove, upravo je ova vrsta verbalnog zlostavljanja gora od prevare budući da sniženo samopouzdanje na pojedinca utiče i nakon završetka veze.

Ostajanje u vezi iz praktičnosti

Bez obzira na to da li razlog taj što ne želite da razočarate svoje roditelje ili zato što ste već platili putovanje na koje idete sledeće godine, ostajanje u vezi samo zato što mislite da je tako najbolje je najveća greška koju možete napraviti

Manipulacija

Još jedan razlog zašto je biti "slep" ili "lud" od ljubavi zapravo loša stvar. Manipulisanje partnera ponekad je toliko suptilno da ga i ne primećujete, ali upravo ono postepeno vodi do teških raskida koji ostavljaju bolne posledice.

PROČITAJTE I.... SPREČITE DA VAS PREVARI: 3 mudre ženske taktike

Ljubomora

Čak i bez prevare, konstantna sumnja da partner nije veran je dovoljna da naruši do tada stabilan odnos.

Predstavljanje lažne verzije sebe na početku veze

Ovo je poprilično direktno. Čak i ako se radi o sitnici poput one da volite horor filmove kad ih zapravo prezirete. Prvi dejtovi gotovo su najvažniji deo vaše veze. Znajte ko ste i s kim ste u vezi.

Ostajanje u vezi zato što zavisite jedan od drugog

Nijedan od vas dvoje ne želi da bude sam. Niti umete da budete sami. Čak i ako se i dalje volite, za vezu je potrebna hemija, a kad ona nestane, vreme je za raskid.

Izvor: Cosmopolitan.hr