Noćni klub

Ludi noćni izlasci često završe preljubom. Stručnjaci kažu da alkohol i nedostatak svetla dodatno "ohrabruju" muškarce da prevare svoje lepše polovine.

Posao

Rezultati brojnih istraživanja pokazali su da čak 40 odsto muškaraca ljubavnicu nalaze u poslovnom okruženju i najčešće varaju upravo na poslu. Stalna blizina i dostupnost samo su neki od faktora zbog kojih se to događa.

Momačka zabava

Prema statistikama, trećina mladoženja upusti se u „jednokratnu“ preljubu tokom momačke večeri koju doživljavaju kao posljednji pozdrav svojoj slobodi. Momačke zabave danas često uključuju i zajednički izlazak tokom kojeg muškarci iskoriste priliku za kratku aferu na jednu noć.

Svadba

Anketa koju je jedna web stranica za upoznavanje provela na 3000 muških ispitanika pokazala je da čak trećina njih na tuđoj svadbi prevarila odsutnu partnerku. Većina njih kazala je kako ih je "poneo trenutak" i da im je naposletku bilo žao zbog preljube.

Teretana

Hormoni, znojava tela, uska i oskudna odeća – teretanu muškarci opisuju kao mesto na kojem teško odolevaju prilici da prevare partnericu.

Društvene mreže

Preljuba nije definirsan samo seksualnim odnosom, on može biti i emocionalne prirode što mnogim prevarenim ženama pada mnogo teže nego afera koja je započela isključivo zbog seksa. Poslednjih godina beleži se sve veći porast broja emocionalnih preljuba na društvenim mrežama, a Fejsbuk, Instagram, Tviter i Snepčet takođe su postali mesta na kojima muškarci traže ljubavnicu.

Stan najboljeg prijatelja

Muškarci jedni drugima čuvaju leđa gotovo u svim situacijama. Stoga ne treba čuditi da to isto rade i kada su u pitanju afere. To ne znači da najbolji prijatelj nužno odobrava preljubu, ali u većini slučajeva će "pomoći" svom prijatelju.

Izvor: Zadovoljna.hr