Balajaž, flambojaž, ombre, ... mislili smo kako će se ovde zaustaviti neobični nazivi za trendove u bojenju kose, ali to se nije dogodilo. Najnoviji hit koji bi mogao zamijeniti balajage je palm painting!

Predivni pramenovi koji izgledaju kao da ste se upravo vratili s odmora na nekom tropskom ostvru mogu se postići i bez odlaska u toplije krajeve, a trenutni hit su upravo palm painting pramenovi koji izgledaju neverovatno prirodno. Takav prirodan izgled kreira se pomoću prstiju i zato se i zove palm painting, odnosno slikanje jagodicama prstiju. Nova tehnika se poput epidemije širi društvenim mrežama i podiže letvicu običnih pramenova na jedan novi nivo.

Palm painting poseban je upravo zato što se boja na kosu ne nanosi četkom, a jedan od prvih frizera koji je pantentirao ovu tehniku je Markos Verisimo, kolourist iz Londona. Objasnio je kako se palm paintingom boja nanosi isključivo prstima ne koristeći niti češalj niti četka. Naprednija je tehnika od balajaža jer nema nikakvih pravila nanošenja i samim tim nema oštrih linija, a finalni look je mnogo nežniji i prirodniji. 

Ovakvi pramenovi mnogo su jednostavniji za održavanje od onih napravljenih ostalim tehnikama jer zbog prirodnijeg izgleda duže izgledaju dobro, a kako ih ne treba često popravljati, kosa će vam biti zdravija. Palm painting se može primeniti na svim bojama kose, ali se ipak preporučuje za srednju do dugu kosu jer se na kratkoj ipak teško može postići izgled osunčanih pramenova. Videćemo hoće li ova nova tehnika zaista zameniti balajaž?

Izvor: Fashion.hr