Tattoo usana

Permanentni make-up za usne omogućuje izgled punijih i pigmentisanijih usana (lepšeg tona). Ukratko, usne iz snova. 

Kako deluje: Prvo se na usne nanosi krema za umrtvljivanje (protiv bola). Posle toga, kozmetičarka će olovkom (koja može da se obriše) crtati liniju sve dok niste 110% zadovoljni. Dok odlučujete, nemojte zaboraviti da se nasmešite i dobro pogledate usne iz svih uglova. Možete da napravite i selfi da vidite da li je to to. Kozmetičarka će vam predložiti i nekoliko različitih tonova mastila i tek kada ste zadovoljni proces može da počne. Koristi se tanki, specijalni „gun“ kojim se tetoviraju usne - malo-pomalo. 

Šta da očekujete: Zapravo, ovaj tretman nije toliko bolan - imate osećaj kao da vam neko bocka usne čačkalicom. Odmah posle tretmana, usne će izgledati veće i imaćete onaj osećaj nadutosti, ali uskoro će se smiriti. Ipak, ako radite ovaj tretman, napravite ga 1-2 meseca pre važnog događaja, jer može doći do oticanja i crvenila. Takođe, pigment će u početku izgledati intenzivno, ali vremenom će smekšati. Za nekoliko meseci trebalo bi da dođete na „osveženje boje“ kako bi tattoo duže trajao. 

Ekstenzije trepavica

Kao i polupermanentne veštačke trepavice, osećaćete se kao da ste već sređeni - svaki dan.

Kako deluje: Veštačke trepavice se, jedna po jedna, nanose iznad vaših prirodnih trepavica pomoću lepka koji ne vidite golim okom. Radi se o delikatnom i komplikovanom procesu pa bi bilo pametno da ga radite samo kod najboljih. Usluga ekstenzije trepavica traje oko sat do dva - ali zapravo osim ležanja i čekanja ne morate ništa da radite! 

Šta da očekujete: Kozmetičarka će preko vaših donjih trepavica staviti samolepljive „flastere“ kako ne bi smetale u proceduri. Posle toga počinje lepljenje veštačkih na prirodne trepavice - nećete ništa osetiti. Kada otvorite oči, proveriće da nijedna trepavica ne stoji ukrivo i zapravo ste gotovi. Važno: u prva 24 sata morate da pazite da ne ukvasite trepavice, a generalno bi trebalo da izbegavate proizvode za čišćenje make upa koji sadrže ulje - jer ulja otapaju lepak pa vaše trepavice neće držati onoliko koliko bi trebalo (a to je otprilike 2-3 nedelje). Dobro je i koristiti specijalnu maskaru koju će vam kozmetičarka najbolje preporučiti.

Feathering obrva

Sa ovim tretmanom nećete morati da korigujete obrve olovkom ili senkom pune 2 godine.

Kako deluje: Ovde se radi sa supertankom iglom kojom se namerno rade ožiljci na koži ispod obrva, ali se radi o sitnim ogrebotinama koje su tanke kao i obrve. Posle toga se koristi mastilo (kao kod tetovaže, samo ovo zapravo nije tetovaža) koja se nanosi na sveže ogrebotine, i ponavlja se sve dok se ne dobije željeni efekat. A željeni efekat su punije i urednije obrve. Koriste se različite boje mastila kako bi efekat bio uverljiviji, kao 3D tehnologija! 

Šta da očekujete: Prvo se nanosi krema za umrtvljivanje (protiv bola) i to pre i posle tretmana. Na početku tretmana imaćete malo neugodan osećaj, a kada krema prestane da deluje, osetićete lagano peckanje na obrvama, ali ništa strašno. Posle 6 nedelja potrebno je da dođete na drugi tretman na korekciju za „produbljivanje boje“. 

Led terapija

Ovaj tretman izjednačava ton kože, stimuliše proizvodnju kolagena i pomaže da delovi kože sa aknama izgledaju zdravije.

Kako deluje: Postoje tri različite vrste svetla koje dermatolog ima na raspolaganju: plavo (za akne), crveno (protiv bora) i gotovo infracrveno (za lečenje kože). Ako vas zanima generalno bolji izgled kože, blistavost, i/ili smanjivanje pora, najverovatnije će vam preporučiti tretman crvenim svetlom. Ako želite da smanjite crvenilo kože i probleme u vezi sa aknama, biće plavo. 

Šta da očekujete: Kada je svetlo uključeno, pripremite se na to da je potrebno nekoliko trenutaka dok vam se oči priviknu na svetlo. Jer svetlost je zaista jaka! Kada vam se oči priviknu, toplina koju svetlo isijava prijaće vam i potpuno vas opustiti - mi smo, na primer, zaspali na tretmanu! 

Nastavak na sledećoj strani...