Mlada Avril, koja je svoju prvu Abbey Dawn kolekciju prezentovala 2008. godine, istakla je da su joj s odrastanjem i novi dizajni ženstveniji od ranijih.

- Kolekcija je uznapredovala ka starijoj ciljnoj grupi. Ženstvena je, seksi, komforna, crna i veoma rock’n’roll - otkrila je Avril povodom nove kolekcije i dodala: - Ipak imam 27 godina. Odrasla sam.

Inače, početkom godine pevačica je potpisala ugovor sa sajtom JustFab.com na kojem će prezentovati Abbey Dawn liniju aksesoara sastavljenu od 12 stilova cipela i 5 torbica.

- Generalno, Abbey Dawn kolekcija je totalno rock’n’roll, što se lako da zaključiti jer u njoj preovladavaju crna boja, nitne i lobanje. Ima mnogo smelih komada koji izdražavaju stav, ali su ujedno i veoma zabavni - rekla je pevačica i dizajnerka.

Kimora Li Simons, predsednica i kreativna direktorka sajta JustFab.com smatra da je Avril jedan veliki pank rok slatkiš: – Ona neguje poseban izgled i stil, a određeni elementi toga, govoreći s tačke gledišta jednog dizajnera, lako se prepliću i povezuju sa našim korisnicima.