Kejt Midlton, vojvotkinja od Kembridža čiji je termin sredinom jula, planira da svoje prvo dete na svet donese prirodnim putem u privatnom krilu bolnice u Londonu, gde su takođe rođeni budući tata, princ Vilijem i njegov brat princ Heri (28).

Ne znamo koliko je kraljevsku porodicu stajao dolazak na svet pričeva Vilijema i Harija, ali troškovi ekskluzivnog apartmana u kome će na svet doći najmlađi prestolonaslednik iznose 10.000 funti!

Buduća mama koja je izabrala ekskluzivno krilo privatne St. Mary bolnice u zapadnom Londonu,  imaće luksuzan tretman od strane posvećenog tima za buduće majke, koji uključuje eksperte za akušerstvo, prenatalnu negu i anastetičare.

- Kejt se nada da će uz nju na porođaju biti njen muž, majka Karol Midlton i sestra Pipa. Pol bebe se ne zna, što je želja budućih roditelja. Tako da će dolazak kraljevske prinove na svet biti i iznenađenje – rekao je izvor za MailOnline.

Kada bliža porodica bude obaveštena o dolasku novog člana kraljevske porodice na svet, uključujući i kraljicu Elizabetu, tradicionalna objava vesti potpisana od strane kraljevskog tima lekara, biće postavljena u dvorištu Bekingemske palate. Ova objava uslediće nešto ranije od zvanične elektronske.

- Želeli smo zadržati neke tradicionalne elemente u objavljivanju ove vesti. Vrlo nam je važno da sve bude urađeno po propisu i sa činom dostojanstva, kakav ovaj događaj zahteva - rakao je portparol kraljevske palate. -
Ovo je rođenje dete koje stoji u liniji direktnog nasleđa krune. To je vrlo retka prilika i lepo je znati da ćemo prisustvovati takvom istorijskom činu.

Pored tradicionalnih normi koje neguje porodica, ispoštovane su i sve savremene norme dostojne jedne princeze.

Buduća mama imaće i pristup internetu i odabrane novine, koje će joj biti dostavljane u apartman svako jutro. Ukoliko Kejt bude žudila za bilo kojom vrstom hrane, u pripravnosti je osoblje kuhinje koje je dostupno 24 časa i to čim ih vojvotkinja pozove.

Budući roditelji, Kejt i Vilijem moći će rođenje svog prvog deteta da nazdrave  šampanjcem, koji mogu izabrati sa opsežne vinske liste.

Još uvek se ne zna tačno gde će porodica boraviti nakon rođenja deteta. Prvih šest nedelja Kejt bi sa bebom trebalo da provede kod svojih roditelja. Novi stan kraljevskog para u Bekingemskoj palati i dalje se renovira.