Britanska kraljevska porodica se pridružila prodavcima širom sveta u ponudi proizvoda za bebe, ne bi li i na taj način obeležila dolazak na svet nove kraljevske prinove.

Odelo za bebe izgleda kraljevskog gardiste ili cipelice sa motivom britanske zastave, samo su neke od proizvoda u ponudi prodavnica u kraljevskoj palati koje se nalaze na tržištu pod okriljem imena Royal Collection Trust. Novac prikupljen na ovaj način iskoristiće se za održavanje kraljevskih palata.

Džošua Bemfild, direktor centra za istraživanja maloprodajnog tržišta, procenio je da će dolazak kraljevske prinove u julu obogatiti britansku ekonomiju za čak 240 miliona funti.

Budući deda, princ Čarls u suvenirnici svog seoskog imanja Hajgrov, prodaje ručno rađene cipelice za bebe. Karol i Majkl Midlton, bebini baba i deda sa majčine strane su svom porodičnom biznisu koji se bavi organizovanjem raznih vrsta zabava, dodali i asortiman proizvoda za bebe sa britanskim i kraljevskim motivima. A za kraljevskim motivima na bebi odeći poludeli su, razume se, i kupci preko okeana, u Sjedinjenim državama.

Najviše novca, ipak, doneće turisti kojih je od aprila za 13 odsto više. Prognozira se i trošak od 62 miliona funti koje će nacija utrošiti na alkohol,  kada novi prestolonaslednik, treći u redu za kraljevsku krunu Engleske, dođe na svet. Radosnu vest nacija će obeležiti raznim zabavama na kojima će troškovi hrane iznositi 25 miliona funti.